Keramická lavice v komplexu Thermion

  • Realizace: 2012, Thermion komplex, Nijmegen-Lent, Nizozemí
  • Investor: GEM Waalsprong

V září 2012 jsme dokončili výtvarný projekt v nizozemském Nijmegenu. Byli jsme přizváni investorem vytvořit výtvarný objekt určený k sezení do exteriéru v rámci přestavby veřejného prostoru před rekonstruovanou průmyslovou památkou zrušené továrny Phillips. Přestavba továrny Thermion na víceúčelové společenské centrum je součástí projektu výstavby nové obytné čtvrti a městského centra, který se jmenuje Waalsprong (www.Waalsprong.nl) V celku se jedná o rozsáhlý developerský projekt sdružení zástupců města, vývojářů, soukromých investorů a velkých nizozemských stavebních firem. Cílem je vybudovat až 12 tisíc nových obydlí, infrastrukturu i městské Waal.

V Thermionu bylo otevřeno moderní polyfunkční zdravotní středisko, unikátní svým integrovaným pojetím péče o pacienty, kanceláře i informační centrum pro obyvatele nových čtvrt a plánuje se do budoucna restaurační zařízení se zdravým stravováním. Součástí budoucí restaurace je venkovní terasa. Vytvořili jsme atypickou keramickou lavici, která bude oddělovat prostor terasy a vnější strana s výhledem do parku bude určena k sezení, orientovaném do nového parku.